ПРОИЗВОДСТВО, ПРЕРАБОТКА И ПЛАСМАН НА ЗЕЛЕНЧУК И ОВОШ. |
| Испечати |
|
„ПРОИЗВОДСТВО,
ПРЕРАБОТКА И ПЛАСМАН НА ЗЕЛЕНЧУК И ОВОШЈЕ - ПРЕДИЗВИЦИ И РЕШЕНИЈА"
Во периодот 21-23 февруари, 2024 година, на
Факултетот за земјоделски науки и храна - Скопје во состав на УКИМ во Скопје,
се реализираше 3- дневен курс на тема:
„ПРОИЗВОДСТВО, ПРЕРАБОТКА И ПЛАСМАН НА
ЗЕЛЕНЧУК И ОВОШЈЕ - ПРЕДИЗВИЦИ И РЕШЕНИЈА"
во организација на AgroNet - Центар за едукација и истражување, Република
Србија, и поддршка на Американската агенција за меѓународен развој - USAID.
🎓 Предавачи: професори од Факултетот за земјоделски
науки и храна - Скопје и Земјоделскиот факултет во Белград, Република Србија.
Благодарност до сите учесници и студенти за покажаниот интерес и интеракција во
текот на предавањата.
|