Skip to content

За Факултетот arrow Наука и апликација arrow Настани
Настани
VIII Симпозиум на ЈИЕ за зеленчук и компир | Испечати |
ИНФОРМАЦИЈА ЗА ОРГАНИЗИРАЊЕ НА НАСТАН ОД СТРАНА ФАКУЛТЕТ ЗА ЗЕМЈОДЕЛСКИ НАУКИ И ХРАНА, УНИВЕРЗИТЕТ „СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЈ“ ВО СКОПЈЕ
VIII Симпозиум на Југо-Источна Европа за зеленчук и компир
24 до 26 септември 2021 година

DAY 1 (24.09.2021 starts at 10.00 CET) https://youtu.be/c9M0FwTi2jE
DAY 2 (25.09.2021 starts at 10.00 CET) https://youtu.be/8DFDyajDO0c

slika.png


Со задоволство Ве информираме дека VIII Симпозиум на Југо-Источна Европа за зеленчук и компир ќе се одржи од 24 до 26 септември 2021 година како виртуелен настан. Симпозиумот е во коорганизација на Факултетот за земјоделски науки и храна - Скопје, Универзитет Св. Кирил и Методиј во Скопје под покровителство на International Society for Horticultural Sciences (ISHS).
Покрај Деканот на Факултетот за земјоделски науки и храна - Скопје, проф. д-р Вјекослав Танасковиќ,  на свеченото отворање поздравно обраќање ќе има Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, г-дин Арјанит Хоџа како и претставници од FAO и ISHS.  Воведничари се реномираните професори Јуксел Тузел од Универзитетот Еге во Измир, Турција и Даниел Лесковар од Истражувачкиот центар за Земјоделство и машинство од САД. Работниот јазик е англиски.
Како што сте веројатно информирани, во други прилики, учеството на ваквите настани подразбира релативно високи котизации. Овој пат, решивме да ги отвориме вратите за да може да следат што поголем број заинтересирани. Симпозиумот ќе можете да го следите преку Yоu-Tube каналот. Љубезно Ве молиме да го пополните формуларот на следниот линк: https://ishs8.org/registration/ за да Ви испратиме технички информации за Вашето приклучување на Симпозиумот.
Со задоволство Ве очекуваме на VIII Симпозиум на Југо-Источна Европа за зеленчук и компир.

DAY 1 (24.09.2021 starts at 10.00 CET)

 
DAY 2 (25.09.2021 starts at 10.00 CET)
 
 
Образование и земјоделство | Испечати |
Факултет за земјоделски науки и храна - меѓународна соработка
Државна делегација составена од заменикот гувернер на Вермонт, Моли Креј, секретарот за трговија и развој на заедниците Линдзи Карл, заедно со генерал мајор Грег Најт од Националната гарда на Вермонт,  на 1 јуни 2021, оствари посета на Факултетот за земјоделски науки и храна - Скопје. Во рамките на оваа посетата, беа претставени капацитетите на оваа образовна институција и беа разменети искуства од областа на образованието и земјоделството. Се надеваме дека оваа средба ќе биде почеток на успешна и долга соработка.


1.jpg

5.jpg
4.jpg
3.jpg

2.jpg
 
Ноемвриски донаторскиот фестивал 30.11.2020 во 12 часот | Испечати |
Почитувани,

Ни претставува огромна чест и задоволство, во име на Факултетското студентско собрание на Факултет за земјоделски науки и храна - Скопје во состав на  Универзитетот "Св. Кирил и Методиј" во Скопје, да ви го преставиме донаторскиот настан "November Fest" што ќе се одржи на 30 ноември 2020 (понеделник) online и , организиран од страна Универзитетското студентско собрание на Универзитетот "Св. Кирил и Методиј" и Факултетското студентско собрание на Факултетот за земјоделски науки и храна, со голема поддршка од Деканатот на ФЗНХ. Целта на оваа манифестација е: Со донаторскиот настан, преку достава, може да дегустирате дел од преработките и пијалаците кој беа изработени со  голема љубов и труд од страна на студентите, со тоа и  да донирате средства кои ќе бидат наменети zа опремување на лабораторија За анализа на преработки од овошје и зеленчук за потребите на студентите, кој ќе ги подобруваат практичните знаења и ќе  развиваат поголеми вештини во оваа област. Се надеваме дека Вие, како партнери и пријатели на Факултетот за земјоделски науки и храна, позитивно ќе одговорите на оваа покана и ќе придонесете за остварување на оваа иницијатива.

1.jpg
2.jpg

3.jpg
 
14.05.2020: Прва онлајн одбрана на дипломски труд... | Испечати |
Прва онлајн одбрана на дипломски труд на ФЗНХ, ментор: Проф. д-р Душица Санта

СООПШТЕНИЕ
за одбрана на дипломски труд  

Факултетот за земјоделски науки и храна во Скопје, соопштува дека на ден 14.05.2020 година (четврток) во 9:30 часот, кандидатот Борче Раде Филипоски ќе го брани својот дипломски труд на тема: 
,,Култура на однесување во квалитет и безбедност на храна"  

Одбраната ќе се одржи преку видео-конференциска врска ,,Microsoft Teams".
 
29.04.2020 Онлајн: Предавање на Новосибирски држ.земј.унив. | Испечати |

Предавањето на Новосибирски државен земјоделски универзитет е оддржано од Проф. д-р Зоран T. Поповски, пред постдипломците и докторантите на Новосибирскиот државен земјоделски универзитет.

Повеќе информации на следниот линк: https://nsau.edu.ru/news/74601.html
 

Choose Your Language/Избери јазик

Акредитации

Акредитации
Имаме 7 гости на оваа страница

Анкета

Што мислите за новата страна
 

Корисни линкови

     
   
ukim_logo.gif
 
zemjodeslkiinstitut.jpg
 
studentski_parlament.png
 
app_logo.png
 
zaem_banner.jpg
 
  Адреса
Факултет за земјоделски науки и храна
ул. „16-та Македонска Бригада“ бр.3
П. фах 297
1000 Скопје
УНИВЕРЗИТЕТ „Св. КИРИЛ И МЕТОДИЈ“ ВО СКОПЈЕ УКИМ ЗЕМЈОДЕЛСКИ ИНСТИТУТ-СКОПЈЕ СТУДЕНТСКИ ПАРЛАМЕНТ НА УНИВЕРЗИТЕТОТ AGRICULTURAL POLICY PLUS - APP ЗАЕМ Тел: +389 2 3255100
Факс +389 2 3134310
Интернет адреса: www.fznh.ukim.edu.mk
E-пошта:               contact@fznh.ukim.edu.mk
    СТУДЕНТСКИ ПРАВОБРАНИТЕЛ      
 ЦИПОЗ