Skip to content

За Факултетот arrow За Факултетот arrow Локација и контакт
Локација и контакт
mapa.jpgФакултетот е лоциран во источниот дел од градот Скопје, во кампус со другите факултети од биотехничките науки: Шумарски факултет, Факултет за ветеринарна медицина и Природно-математички факултет. Кампусот е 2км оддалечен од Ректоратот на Универзитетот Св. Кирил и Методиј, а во состав на кампусот е лоциран и Студентскиот дом „Стив Наумов”.

Факултетот е опремен со зграда со нето корисна површина од 7465м2, во која се сместени 6 амфитеатри, 26 предавални, 27 вежбални, 28 лаборатории, 143 канцеларии, библиотека и читална со површина од 270 м2 и студентско бифе со површина од 180м2.

Факултетот располага со ботаничка градина со површина од 3ха и стакленик со површина од 100м2, лоцирани пред самата зграда, како и со опитно поле од 56ха во реонот на јужновардарската долина.

Адреса
Факултет за земјоделски науки и храна
Бул. ”Александар Македонски” бб
П. фах 297
1000 Скопје
Република Македонија
Тел: +389 2 3255100
Факс +389 2 3134310
Интернет адреса: www.fznh.ukim.edu.mk

E-пошта:               Оваа адреса на е-пошта е зашититена од спем-ботови, потребно е да го вклучите Javascript-от за да ја погледнете

Декан: проф. д-р Драги Димитриевски

Оваа адреса на е-пошта е зашититена од спем-ботови, потребно е да го вклучите Javascript-от за да ја погледнете

Продекани
Продекан за меѓународна соработка: Доц. д-р Кочо Порчу,  Оваа адреса на е-пошта е зашититена од спем-ботови, потребно е да го вклучите Javascript-от за да ја погледнете  
Продекан за настава: Проф. д-р Вјекослав Танасковиќ, Оваа адреса на е-пошта е зашититена од спем-ботови, потребно е да го вклучите Javascript-от за да ја погледнете

education in skopje


 

Choose Your Language


Си ја заборавивте лозинката?

Сертификат за акредитација MKC EN ISO/IEC 17025:2006

СЕРТИФИКАТ ЗА АКРЕДИТАЦИЈА БР. ЛТ-о5о, за исполнетост на стандард MKC EN ISO/IEC 17025:2006, од Институт за акредитација на Република Македонија;
Универзитет „Св. Кирил и Методиј", Скопје, Факултет за земјоделски науки и храна-Скопје

pdf СЕРТИФИКАТ ЗА АКРЕДИТАЦИЈА БР. ЛТ-о5о 5.61 Mb

pdf ПРИЛОГ КОН СЕРТИФИКАТОТ ЗА АКРЕДИТАЦИЈА НА ЛАБОРАТОРИЈА ЗА ТЕСТИРАЊЕ 628.09 Kb
Имаме 2 гости на оваа страница

Промоција на студенти

Промоција на студенти
Декември 2016
jpg Слика 1 18/01/2017,14:59
jpg Слика 2 18/01/2017,15:00
jpg Слика 3 18/01/2017,15:00

Информатори

picture1.jpg НОВО!!! Најнов информатор! pdf Informator_2015 12.73 Mb
Информатори за студентите по стара програма - запишани до 2010 година:
pdf Informator2004 2.29 Mb
pdf Informator2007-2008 2.87 Mb
pdf Informator2009-2010 1.92 Mb
pdf Informator2011-2012 584.08 Kb
Основната литература за соодветен предмет по соодветна студиска година е соджана во документот со име: име на студиска програма ПП.pdf во делот предметни програми за соодветната студиска програма. ЛИНК:  http://www.fznh.ukim.edu.mk/mk/dodiplomski/  

 • Факултет за земјоделски науки и храна-Скопје
 • Факултет за земјоделски науки и храна-Скопје
 • Факултет за земјоделски науки и храна-Скопје
 • Факултет за земјоделски науки и храна-Скопје
 • Факултет за земјоделски науки и храна-Скопје
 • Факултет за земјоделски науки и храна-Скопје
 • Факултет за земјоделски науки и храна-Скопје
 • Факултет за земјоделски науки и храна-Скопје
 • Факултет за земјоделски науки и храна-Скопје
 • Факултет за земјоделски науки и храна-Скопје
 • Факултет за земјоделски науки и храна-Скопје
 • Факултет за земјоделски науки и храна-Скопје
 • Факултет за земјоделски науки и храна-Скопје
 • Факултет за земјоделски науки и храна-Скопје
 • Факултет за земјоделски науки и храна-Скопје
 • Факултет за земјоделски науки и храна-Скопје
 • Факултет за земјоделски науки и храна-Скопје
 • Факултет за земјоделски науки и храна-Скопје
 • Факултет за земјоделски науки и храна-Скопје
 • Факултет за земјоделски науки и храна-Скопје
 • Факултет за земјоделски науки и храна-Скопје
 • Факултет за земјоделски науки и храна-Скопје
 • Факултет за земјоделски науки и храна-Скопје
 • Факултет за земјоделски науки и храна-Скопје
 • Факултет за земјоделски науки и храна-Скопје
 • Факултет за земјоделски науки и храна-Скопје
 • Факултет за земјоделски науки и храна-Скопје
 • Факултет за земјоделски науки и храна-Скопје
 • Факултет за земјоделски науки и храна-Скопје
 • Факултет за земјоделски науки и храна-Скопје
 • Факултет за земјоделски науки и храна-Скопје
 • Факултет за земјоделски науки и храна-Скопје

Анкета

Што мислите за новата страна