Skip to content

За Факултетот arrow Наука и апликација
Наука и апликација
Документи за аплицирање на меѓународни проекти | Испечати |
Документи за аплицирање на меѓународни проекти 
METROFOOD - PP | Испечати |

METROFOOD - PP
Metrology in food and nutrition, H2020 project  

Учесници од Факултет за Земјоделски Науки и Храна - Скопје:

Проф. д-р Ленче Велкоска-Марковска, координатор

Проф. д-р Мирјана С. Јанкуловска, учесник

Проф. д-р Биљана Петановска-Илиевска, учесник

Проф. д-р Ивана Јанеска-Стаменковска, учесник

Проф. д-р Силвана Симиќ-Манасиевска, учесник  


Прв состанок METROFOOD, Лисабон (Португалија), 9-10 Јануари 2020

Првиот состанок за проектот METROFOOD-PP се одржа во Лисабон, во период од 9-10 Јануари, каде присуствуваа 75 учесници од 18 земји претставувајќи 48 институции партнери на проектот (20 Beneficiaries and 28 Linked Third Parties) под координиција на ENEA. 

Проектот ќе трае 30 месеци со цел да се достигне легално, финансиско и техничко ниво на зрелост на Европска истражувачка структура спремна да се активира како самостојна.

Заедно со првиот состанок се ордржа и првиот ЕУ Интер-Министерски состанок на 10 Јануари со учество на претставници од министерства од земји кои ја подржуваат инфраструктурата.

Повеќе информации на следен линк:  https://www.metrofood.eu/news-events/news/metrofood-pp-kicks-off-let-us-start-it.html

Проектот доби финансиски средства од програмата на Европска Унија Хоризонт 2020 за истражување и иновации според договорот за Грант бр 871083.


Повеќе информации

Линк: http://iph.mk/прв-состанок-metrofood-лисабон-португалија-9-10/

 
Support to establishing green and competitive broiler sub-sector - TCP/MCD/3605 | Испечати |
“Support to establishing green and competitive broiler sub-sector” - TCP/MCD/3605
На следниот линк се наоѓа водичот за „Одржливo бројлерскo производство во Северна Македонија - Водич за вредносен ланец на добра практика“.On the following link you can find the Guide for "Sustainable broiler production in North Macedonia – A value chain guide to best practice".
Прочитај повеќе...
 
European Rural Innovation Contest (EURIC) | Испечати |

Факултетот за земјоделски науки и храна Скопје оддржува соработка со многу катедри, институти и други институции од земјата и странство. Како дел од соработката, Факултетот ги поддржува колегите од Бугарската Академија на Науките (БАН), од Институтот за проучување на општеството и знаењето, во дисеминација на информација за нивниот тековен EU Horizon 2020 проект LIAISON (liaison2020.eu) во рамките на којшто се спроведува European Rural Innovation Contest (EURIC). На конкурсот може и се очекува да учествуваат и македонски претставници.

Повеќе информации за проектот и посочениот натпревар може да најдете во приложениот документ, којшто содржи и линк до формуларот за апликација.

pdf liaison_information_for_partner_websites_promo 
<< Почеток < Претходна 1 2 Следна > Крај >>

Резултати 1 - 8 од 9

Choose Your Language/Избери јазик

Акредитации

Акредитации

Сертификат за акредитација MKC EN ISO/IEC 17025:2018

СЕРТИФИКАТ ЗА АКРЕДИТАЦИЈА БР. ЛТ-о5о, за исполнетост на стандард MKC EN ISO/IEC 17025:2018Имаме 1 гости(н) на оваа страница

Анкета

Што мислите за новата страна
 

Корисни линкови

     
   
ukim_logo.gif
 
zemjodeslkiinstitut.jpg
 
studentski_parlament.png
 
app_logo.png
 
zaem_banner.jpg
 
  Адреса
Факултет за земјоделски науки и храна
ул. „16-та Македонска Бригада“ бр.3
П. фах 297
1000 Скопје
УНИВЕРЗИТЕТ „Св. КИРИЛ И МЕТОДИЈ“ ВО СКОПЈЕ УКИМ ЗЕМЈОДЕЛСКИ ИНСТИТУТ-СКОПЈЕ СТУДЕНТСКИ ПАРЛАМЕНТ НА УНИВЕРЗИТЕТОТ AGRICULTURAL POLICY PLUS - APP ЗАЕМ Тел: +389 2 3255100
Факс +389 2 3134310
Интернет адреса: www.fznh.ukim.edu.mk
E-пошта:               contact@fznh.ukim.edu.mk
    СТУДЕНТСКИ ПРАВОБРАНИТЕЛ      
 ЦИПОЗ