ИНСТИТУТ ЗА ХРАНА
Институтот за храна е формиран во 2010 година го сочинуваат две катедри. Институт за храна активно учествува во вршењето на теоретската и практичната едукација на студентите, реализација на дипломски и магистерски тези и докторски дисертации, изработка на голем број научни и апликативни истражувања, програми за мониторинг, национални и меѓународни проекти, професионални курсеви, работилници и студиски посети во странство. Постигнатите резултати се презентирани на многу настани со научен, стручен и апликативен карактер со меѓународно учество како и во референтни списанија со фактор на влијание.
-
Катедра за квалитет и безбедност на храна
- Катедра за преработка на овошје и зеленчук
БРОШУРА-ИНСТИТУТ ЗА ХРАНА 451.21 Kb
ИНСТИТУТ ЗА ХРАНА
Раководител: Проф. д-р Силвана Мaнасиевска-Симиќ
Катедра за квалитет и безбедност на храна
Катедра за преработка на овошје и зеленчук
Лаборанти
- Марија Ѓоргоска, Виш лаборант, Област: Квалитет и безбедност на храна, Е-пошта:
Оваа адреса на е-пошта е зашититена од спем-ботови, потребно е да го вклучите Javascript-от за да ја погледнете
|
Прочитај повеќе...
|