Skip to content

За Факултетот arrow Листа на лаборатории arrow Лабораторија за лозарство
Лабораторија за лозарство | Испечати |
Лабораторијата припаѓа на Катедрата за лозарство и винарство. Лоцирана е на вториот кат од Факултетот за земјоделски науки и храна во просторија бр.58 со вкупна површина од 40м2. Опремена е со апарати и инструменти за анализа на механичкиот состав на грозјето и хемискиот состав на ширата.

Анализи

  • Дескрипциска анализа и идентификација на сортите;
  • Механички состав и својства на гроздот и зрното;
  • Хемиски состав на ширата;
  • Сортна чистота и квалитет на лозов саден материјал.
Анализите се изведуваат според меѓународно признаените методите на OIV (Office International of vine and wine). Дејност

  • Научни проекти од областа на лозарството;
  • Анализи за лозарската индустрија;
  • Контрола на квалитетот и сортноста на лозов репроматеријал и лозов калем.
Контакт

Проф. д-р Звонимир Божиновиќ (тел: +389 2 3115277 лок. 200)
Лаб. Павлина Даскаловска (тел: +389 2 3115277 лок. 203) ( Оваа адреса на е-пошта е зашититена од спем-ботови, потребно е да го вклучите Javascript-от за да ја погледнете )
 

Choose Your Language/Избери јазик

Промотивно видео

Акредитации

Акредитации

Анкета

Што мислите за новата страна
 

Еразмус

opitnopole.png

Корисни линкови

     
   
ukim_logo.gif
 
zemjodeslkiinstitut.jpg
 
studentski_parlament.png
 
app_logo.png
 
zaem_banner.jpg
 
  Адреса
Факултет за земјоделски науки и храна
ул. „16-та Македонска Бригада“ бр.3
П. фах 297
1000 Скопје
УНИВЕРЗИТЕТ „Св. КИРИЛ И МЕТОДИЈ“ ВО СКОПЈЕ УКИМ ЗЕМЈОДЕЛСКИ ИНСТИТУТ-СКОПЈЕ СТУДЕНТСКИ ПАРЛАМЕНТ НА УНИВЕРЗИТЕТОТ AGRICULTURAL POLICY PLUS - APP ЗАЕМ Тел: +389 2 3255100
Факс +389 2 3134310
Интернет адреса: www.fznh.ukim.edu.mk
E-пошта:               contact@fznh.ukim.edu.mk
    СТУДЕНТСКИ ПРАВОБРАНИТЕЛ      
 ЦИПОЗ