Skip to content

За Факултетот arrow Листа на лаборатории arrow Лабораторија за испитување на квалитет на семе од земј
Лабораторија за испитување на квалитет на семе од земј | Испечати |
Лабораторијата е основана во 1973 година. Лоцирана е на вториот кат од Факултетот (соба бр. 129), во две простории со вкупна површина од 55м2 .

Поважна опрема

 • Апарат за мерење влага во жита;
 • Климакомора “Kotterman”;
 • Сушница INSTRUMENTARIA;
 • Вага “Mettler P1200”;
 • Дијафаноскоп;
 • Фаринотоми;
 • Стереомикроскоп MEOPTA 107336;
 • Бинокулари “Eleitz Wetzlar”;
 • Сортир апарат за семе (рачен и електричен) Paul Polikeit;
 • Бројач за семе.
Анализи

Семе и саден материјал од поледелски, градинарски, фуражни и индустриски растенија
 • Тестирање: чистота, ’ртливост, влажност, маса на 1000 зрна, хектолитарска маса, здравствена состојба;
Посеви од поледелски, градинарски, фуражни и индустриски растенија, лозови и овошни насади
 • Тестирање: биолошка оцена на ефикасноста.

Дејност

Дејноста на овие лаборатории се реализира преку:
 • Научни проекти од областа на општото поледелство и хербологијата (заштита од плевели);
 • Анализи за трговски друштва за промет со семе и пестициди;
 • Анализи за производители на семенски и посадочен материјал.

Контакт


Проф. д-р Мирко Михајловски (+389 2 3115277 лок.174)
Асистент м-р Звонко Пацаноски ( Оваа адреса на е-пошта е зашититена од спем-ботови, потребно е да го вклучите Javascript-от за да ја погледнете )
Лаборант Славка Николовска ( Оваа адреса на е-пошта е зашититена од спем-ботови, потребно е да го вклучите Javascript-от за да ја погледнете )
 

Меморандум за соработка со Општина Гази Баба

Меморандум за соработка со општина Гази Баба

memoopstina_1.jpg
pdf Меморандум за соработка со општина Гази Баба
Уписи - III Циклус 2018/19

Практична настава за студенти

Практична настава за студенти

pdf МЕМОРАНДУМИ ЗА СОРАБОТКА ЗА СТУДЕНТСКА ПРАКСА 01.07.2018

Опитно поле

opitnopole.png

ЦИПОЗ

 
zaem_banner.jpg

Информатори

picture1.jpg НОВО!!! Најнов информатор!
pdf informator_fznh_2017-2018 20.52 Mb
pdf Informator_2016_2017 12.62 Mb
pdf Informator_2015 12.73 Mb
Информатори за студентите по стара програма - запишани до 2010 година:
pdf Informator2004 2.29 Mb
pdf Informator2007-2008 2.87 Mb
pdf Informator2009-2010 1.92 Mb

Основната литература за соодветен предмет по соодветна студиска година е соджана во документот со име: име на студиска програма ПП.pdf во делот предметни програми за соодветната студиска програма. ЛИНК:  http://www.fznh.ukim.edu.mk/mk/dodiplomski/  

 • Факултет за земјоделски науки и храна-Скопје
 • Факултет за земјоделски науки и храна-Скопје
 • Факултет за земјоделски науки и храна-Скопје
 • Факултет за земјоделски науки и храна-Скопје
 • Факултет за земјоделски науки и храна-Скопје
 • Факултет за земјоделски науки и храна-Скопје
 • Факултет за земјоделски науки и храна-Скопје
 • Факултет за земјоделски науки и храна-Скопје
 • Факултет за земјоделски науки и храна-Скопје
 • Факултет за земјоделски науки и храна-Скопје
 • Факултет за земјоделски науки и храна-Скопје
 • Факултет за земјоделски науки и храна-Скопје
 • Факултет за земјоделски науки и храна-Скопје
 • Факултет за земјоделски науки и храна-Скопје
 • Факултет за земјоделски науки и храна-Скопје
 • Факултет за земјоделски науки и храна-Скопје
 • Факултет за земјоделски науки и храна-Скопје
 • Факултет за земјоделски науки и храна-Скопје
 • Факултет за земјоделски науки и храна-Скопје
 • Факултет за земјоделски науки и храна-Скопје
 • Факултет за земјоделски науки и храна-Скопје
 • Факултет за земјоделски науки и храна-Скопје
 • Факултет за земјоделски науки и храна-Скопје
 • Факултет за земјоделски науки и храна-Скопје
 • Факултет за земјоделски науки и храна-Скопје
 • Факултет за земјоделски науки и храна-Скопје
 • Факултет за земјоделски науки и храна-Скопје
 • Факултет за земјоделски науки и храна-Скопје
 • Факултет за земјоделски науки и храна-Скопје
 • Факултет за земјоделски науки и храна-Скопје
 • Факултет за земјоделски науки и храна-Скопје
 • Факултет за земјоделски науки и храна-Скопје

Анкета

Што мислите за новата страна