Skip to content

За Факултетот arrow Листа на лаборатории arrow Лабораторија за контрола на месо и производи од месо
Лабораторија за контрола на месо и производи од месо | Испечати |
Лабораторијата располага со вкупна површина од 20м2 и е лоцирана на вториот кат од Факултетот за земјоделски науки и храна.

Поважна опрема

 • Машина за мелење месо -Кончар;
 • Кутер (Mado);
 • Полнилка (Tre Spade);
 • Ледомат (Scotsman);
 • Атмос уред (Хран Механика);
 • Мешалка (Vakona);
 • Машини за вакуум-пакување;
 • Фрижидери;
 • Ваги;
 • Прирачен алат;
 • Инјектор за салумура.
Анализи

 • Присуство на адитиви во преработки од месо;
 • Физички особини на месо;
 • Хемиски анализи на месо;
 • Гнилежни процеси во месо;
 • Сензорни анализи на месо и производи од месо.
Дејност

 • Научно-истражувачка;
 • Изработка на дипломски, магистерски и докторски трудови;
 • Тестирање нови производи;
 • Изработка на нови производи.

Контакт

Проф. д-р Златко Пејковски
Тел: + 389 23 115 277 / локал: 262
Факс:+ 389 23 134 310
Е-маил: Оваа адреса на е-пошта е зашититена од спем-ботови, потребно е да го вклучите Javascript-от за да ја погледнете
 

Choose Your Language/Избери јазик

Промотивно видео

Акредитации

Акредитации
Имаме 1 гости(н) на оваа страница

Анкета

Што мислите за новата страна
 

Еразмус

opitnopole.png

Корисни линкови

     
   
ukim_logo.gif
 
zemjodeslkiinstitut.jpg
 
studentski_parlament.png
 
app_logo.png
 
zaem_banner.jpg
 
  Адреса
Факултет за земјоделски науки и храна
ул. „16-та Македонска Бригада“ бр.3
П. фах 297
1000 Скопје
УНИВЕРЗИТЕТ „Св. КИРИЛ И МЕТОДИЈ“ ВО СКОПЈЕ УКИМ ЗЕМЈОДЕЛСКИ ИНСТИТУТ-СКОПЈЕ СТУДЕНТСКИ ПАРЛАМЕНТ НА УНИВЕРЗИТЕТОТ AGRICULTURAL POLICY PLUS - APP ЗАЕМ Тел: +389 2 3255100
Факс +389 2 3134310
Интернет адреса: www.fznh.ukim.edu.mk
E-пошта:               contact@fznh.ukim.edu.mk
    СТУДЕНТСКИ ПРАВОБРАНИТЕЛ      
 ЦИПОЗ