Skip to content

За Факултетот arrow Наставници и стручни соработници arrow Ана Котевска
Ана Котевска | Испечати |
Img0152.jpg Име:                  Ана
Презиме:          Котевска

Титула:              доктор
Научно звање: вонреден професор
Институт:          Агроекономика
Телефон:          +389-(2)-3255 100 лок. 281
                            +389-(2)-3255 197
е-пошта:            Оваа адреса на е-пошта е зашититена од спем-ботови, потребно е да го вклучите Javascript-от за да ја погледнете
CV:Oбласти на истражување:  

·      секторско моделирање, европска интеграција

·      моделирање на однесувањето

 

Настава:

·      Агроменаџмент

·      Организација на трудот во земјоделството

·      Планирање и проектирање во земјоделството 

·      Менаџмент во сточарското производство

 

Учество во меѓународни проекти:

2008-2010     Enlargement Network for Agripolicy Analysis (AGRIPOLICY)

2006-2008     Agricultural Member State Modelling for the EU and Eastern European Countries (AGMEMOD 2020)

2005-2007     Balkan Agri-Sector Initiative for Capacity Building (BASIC)

2004-2010     Building Capacity for Macedonian Policy Formulation and Economic Analysis Related to Agricultural Sector
ИНФО ЗА СТУДЕНТИ

Испитни рокови

Организација
на трудот во земјоделството
Материјал за учење

Планирање и проектирање во земјоделствотo
Материјал за учење

Агроменаџмент
AM - Литература
[1] Вовед во агроменаџмент
[2] Еволуција на теорија на менаџмент
[3] Опкружување на менаџментот

Прашања 1
[4] Планирање
[5] Организирање
[6] Координација
[7] Контрола
Прашања 2
Прашања 3
Земјоделски стопанства и легална структура
Бизнис план
SWOT

Менаџмент во сточарското производство
[1] МСП Вовед
Прашања (МСП Вовед)
[2] Специјализација и интензификација
[2.1] Производни системи
[3] Методи за избор и комбинирање на земјоделски производи
[4] План и организација на репродукција
[5] план на производство
[6] план на потребна добиточна храна
[7] Организација на средствата на труд
[8] Нормирање на трудот
[10] ХТЗ
[11] Сметководствена евиденција на фарма
* Презентациите за Трошоци и калкулации во сточарското производство се оставени во фотокопирница!
[12] Земјоделски стопанства и легална структура

Корисни линкови
 
< Претходно   Следно >

Контакт и локација

Контакт и локација

Меморандум за соработка со Општина Гази Баба

Меморандум за соработка со општина Гази Баба

memoopstina_1.jpg
pdf Меморандум за соработка со општина Гази Баба

Информатори

picture1.jpg НОВО!!! Најнов информатор!
pdf informator_fznh_2017-2018 20.52 Mb
pdf Informator_2016_2017 12.62 Mb
pdf Informator_2015 12.73 Mb
Информатори за студентите по стара програма - запишани до 2010 година:
pdf Informator2004 2.29 Mb
pdf Informator2007-2008 2.87 Mb
pdf Informator2009-2010 1.92 Mb

Основната литература за соодветен предмет по соодветна студиска година е соджана во документот со име: име на студиска програма ПП.pdf во делот предметни програми за соодветната студиска програма. ЛИНК:  http://www.fznh.ukim.edu.mk/mk/dodiplomski/  

 • Факултет за земјоделски науки и храна-Скопје
 • Факултет за земјоделски науки и храна-Скопје
 • Факултет за земјоделски науки и храна-Скопје
 • Факултет за земјоделски науки и храна-Скопје
 • Факултет за земјоделски науки и храна-Скопје
 • Факултет за земјоделски науки и храна-Скопје
 • Факултет за земјоделски науки и храна-Скопје
 • Факултет за земјоделски науки и храна-Скопје
 • Факултет за земјоделски науки и храна-Скопје
 • Факултет за земјоделски науки и храна-Скопје
 • Факултет за земјоделски науки и храна-Скопје
 • Факултет за земјоделски науки и храна-Скопје
 • Факултет за земјоделски науки и храна-Скопје
 • Факултет за земјоделски науки и храна-Скопје
 • Факултет за земјоделски науки и храна-Скопје
 • Факултет за земјоделски науки и храна-Скопје
 • Факултет за земјоделски науки и храна-Скопје
 • Факултет за земјоделски науки и храна-Скопје
 • Факултет за земјоделски науки и храна-Скопје
 • Факултет за земјоделски науки и храна-Скопје
 • Факултет за земјоделски науки и храна-Скопје
 • Факултет за земјоделски науки и храна-Скопје
 • Факултет за земјоделски науки и храна-Скопје
 • Факултет за земјоделски науки и храна-Скопје
 • Факултет за земјоделски науки и храна-Скопје
 • Факултет за земјоделски науки и храна-Скопје
 • Факултет за земјоделски науки и храна-Скопје
 • Факултет за земјоделски науки и храна-Скопје
 • Факултет за земјоделски науки и храна-Скопје
 • Факултет за земјоделски науки и храна-Скопје
 • Факултет за земјоделски науки и храна-Скопје
 • Факултет за земјоделски науки и храна-Скопје

Анкета

Што мислите за новата страна