| Име |
Златко
|
| Презиме |
Пејковски |
| Титула |
Доктор |
Научно звање
|
Редовен професор
|
Институт
|
Институт за анимална биотехнологија |
| Катедра |
Катедра за технологија на анимални производи |
| Телефон |
+389 2 3255 100лок. 262 |
| Факс |
+389 2 3134 310 |
| Е-пошта |
Оваа адреса на е-пошта е зашититена од спем-ботови, потребно е да го вклучите Javascript-от за да ја погледнете
|
| CV |
Zlatko Pejkovski |
| Последни публикации |
- Possibility of nitrite, phosphate and pork fat substitution in poultry frankfurters production, 52nd International Congress of Meat Science and Technology, Harnessing and exploiting global opportunities, Dublin, Ireland
|
- The effect of PCCMP and ANGKAK on sensoric and instrumentally measured colour properties of frankfurters. Scientific works “Food science, techique and technologies 2003”
|
Област на стручност
|
| Технологија на анимални производи - Месо |
ИНФО ЗА СТУДЕНТИ
| Превземи предавања |
|
Испитни рокови
|
|
Консултации на дата
|
|
Резултати од испит
|
|
Корисни линкови
|
|
Публикации на професор
|
|
Листа на книги и трудови
|
|
|