Skip to content

За Факултетот arrow Студенти arrow Соопштенија/Новости arrow Стипендија за докторат во Италија
Стипендија за докторат во Италија | Испечати |
Ступендија за докторат - Универзитет Тренто во Италија

Целосно финансирана тригодишна докторска дисертација во областа на земјоделството /економија однесувањето на Универзитетот во Тренто во Италија.
Докторантот ќе работи во центарот C3A и на Одделот за економија и менаџмент.
Ова е меѓународна докторска програма.
Часовите, тестовите и истражувањата ќе се изведуваат на англиски јазик.
Темата на одлуките на фармерите за истражување кои се изложени на ризик и несигурност, посебно земањето на стратегии за управување со ризиците на фармерите.


Линкот за аплицирање за Докторска програма во 35-от циклус на земјоделски науки и животна средина - Повик 2019:

Можете да најдете повеќе информации во следниот документ:

 
< Претходно   Следно >

Choose Your Language/Избери јазик

Акредитации

Акредитации
Имаме 6 гости на оваа страница

Анкета

Што мислите за новата страна
 

Корисни линкови

     
   
ukim_logo.gif
 
zemjodeslkiinstitut.jpg
 
studentski_parlament.png
 
app_logo.png
 
zaem_banner.jpg
 
  Адреса
Факултет за земјоделски науки и храна
ул. „16-та Македонска Бригада“ бр.3
П. фах 297
1000 Скопје
УНИВЕРЗИТЕТ „Св. КИРИЛ И МЕТОДИЈ“ ВО СКОПЈЕ УКИМ ЗЕМЈОДЕЛСКИ ИНСТИТУТ-СКОПЈЕ СТУДЕНТСКИ ПАРЛАМЕНТ НА УНИВЕРЗИТЕТОТ AGRICULTURAL POLICY PLUS - APP ЗАЕМ Тел: +389 2 3255100
Факс +389 2 3134310
Интернет адреса: www.fznh.ukim.edu.mk
E-пошта:               contact@fznh.ukim.edu.mk
    СТУДЕНТСКИ ПРАВОБРАНИТЕЛ      
 ЦИПОЗ