Skip to content

About Faculty arrow Science and Application arrow Events arrow Прв академски час во учебната 2023/2024 година
Прв академски час во учебната 2023/2024 година | Print |
There is no translation available at this moment
Прв академски час во учебната 2023/2024 година!

1a.jpgПрвиот  академски час се одржа на Факултетот за земјоделски науки и храна во состав на УКИМ во Скопје денес на 03.10.2023 година (вторник), во амфитеатар 40 со почеток во 10.00 часот.
На првиот академски час покрај Деканот на факултетот проф.д-р Вјекослав Танасковиќ пригодно обраќање имаа и  Ректорот на Универзитетот "Св. Кирил и Методиј" во Скопје, проф. д-р Биљана Ангелова, Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство на Републиска Северна Македонија, Г-дин Љупчо Николовски, како и Германскиот Министер за храна и земјоделство, Г-дин Џем Оздемир, кој  ја нагласи потребата и значењето на дипломираните земјоделски инжинери за развој на земјоделскиот сектор во Германија и Европска Унија.

Првиот академски час  се реализира според следнава агенда:
10.10-10.20 Пристигнување на учесниците
10.20-11.10 Официјални обраќања:
Проф. д-р Вјекослав Танасковиќ, Декан на ФЗНХ
 Проф. д-р Билјана Ангелова, Ректор на УКИМ
 Г-дин Љупчо Николовски, Министер за земјоделство, шумарство и водостопанство
 Г-дин Џем Оздемир, Министер за храна и земјоделство на Германија

11.10-11.40 Запознавање на студентите со начинот и условите на студирање на ФЗНХ

Обраќање на продеканот за наука, соработка со стопанството и развој проф. д-р Миле Маркоски и доделување на индексите на 10те најдобри студенти
Обраќање на проф. д-р Ѓоко Буневски, претседател на комисија за спорт и ПСК АГРОМ
Обраќање на претседателот на Факултетското студентско собрание на ФЗНХ

Факултетот за земјоделски науки и храна им посакува топло добредојде, среќен почеток и успех во студирањето на новата генерација на студенти на нашиот факултет.

8a.jpg 9a.jpg  


4a.jpgВо работниот дел се реализираше и состанок на Асоцијацијата на факултети од земјоделските науки од Југо-Источна Европа на кој присуствуваа и ректорката на УКИМ проф.д-р Биљана Ангелова, министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство г-дин Љупчо Николовски, и германскиот министер за храна и земјоделство г-дин Џем Оздемир кои го истакнаа значењето од регионална соработка меѓу релевантните образовни и научно-истражувачки институции поврзани со секторот земјоделство. Во текот на денот Асоцијацијата го одржа својот редовен состанок на кој се разговараше за тековни теми.

5a.jpg 3a.jpg


2a.jpg

 
< Prev   Next >

Choose Your Language/Избери јазик

Laboratories

Laboratory list

Centers

Career Center

Accreditations

Accreditations
We have 1 guest online

Poll

What do you think about this page?
 

qrcode_for_alumni2024.png

Links

     
   
ukim_logo.gif
 
zemjodeslkiinstitut.jpg
 
studentski_parlament.png
 
app_logo.png
 
zaem_banner.jpg
 
  Адреса
Факултет за земјоделски науки и храна
ул. „16-та Македонска Бригада“ бр.3
П. фах 297
1000 Скопје
УНИВЕРЗИТЕТ „Св. КИРИЛ И МЕТОДИЈ“ ВО СКОПЈЕ УКИМ ЗЕМЈОДЕЛСКИ ИНСТИТУТ-СКОПЈЕ СТУДЕНТСКИ ПАРЛАМЕНТ НА УНИВЕРЗИТЕТОТ AGRICULTURAL POLICY PLUS - APP ЗАЕМ Тел: +389 2 3255100
Факс +389 2 3134310
Интернет адреса: www.fznh.ukim.edu.mk
E-пошта:               contact@fznh.ukim.edu.mk
    СТУДЕНТСКИ ПРАВОБРАНИТЕЛ      
 ЦИПОЗ