Skip to content

About Faculty arrow Students arrow News arrow Career Transition Support North Macedonia and Kosovo
Career Transition Support North Macedonia and Kosovo | Print |
There is no translation available at this moment
+++++Career Transition Support North Macedonia and Kosovo+++++


zoomde.pngСтудирате на македонски државен универзитет?
Сакате да се стекнете со практично искуство за да ги подобрите вашите вештини и шанси за вработување?
Тогаш оваа програма е за вас!

Со задоволство, ви ја претставуваме Career transition support програмата за практикантска работа во компании во Македонија или Косово, по ваш избор.
Оваа програма на World University Service (WUS) е финансирана и поддржана од владата на германската покраина Северна Рајна-Вестфалија.

За учество потребно е да се најавите на линкот во прилог:  

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc_i9XqhM-EX8y5cjurCPCu5eRRyQqhHMHrTQW4SOh60FcM0Q/viewform?usp=sf_link

Zoom линк: https://us06web.zoom.us/j/81946850383

Кој може да аплицира?

• Студенти кои се во последната фаза од нивните студии (ќе дипломираат во Октомври или Ноември 2023 година);
• Оние кои дипломирале не повеќе од 6 месеци пред крајниот рок за пријавување (30.11.2023)
• Оние кои се на магистерски студии.

Што нудиме:

-Обуки за тоа како да ја пронајдете вашата работа од соништата (креирање CV, Motivation Letter и вашето прво интервју).
-15.000 денари месечно за период од 3-6 месеци
- Секаков вид на консултации за Практикантска работа и отварање на свој бизнис
- 2 тренинг курса за тоа како да ја направите вашата практикантска работа успешна

На располагање се 50 стипендии за 50 студенти (предност ќе имаат оние кои ќе приложат најдоби апликации и оние кои доаѓаат од семејства со ниски приходи).

За повеке информации можете да го исконтактирате Димитар Каљошевски на This e-mail address is being protected from spam bots, you need JavaScript enabled to view it или на 072 227 940

 
 
< Prev   Next >

Choose Your Language/Избери јазик

Laboratories

Laboratory list

Centers

Career Center

Accreditations

Accreditations

Poll

What do you think about this page?
 

qrcode_for_alumni2024.png

Links

     
   
ukim_logo.gif
 
zemjodeslkiinstitut.jpg
 
studentski_parlament.png
 
app_logo.png
 
zaem_banner.jpg
 
  Адреса
Факултет за земјоделски науки и храна
ул. „16-та Македонска Бригада“ бр.3
П. фах 297
1000 Скопје
УНИВЕРЗИТЕТ „Св. КИРИЛ И МЕТОДИЈ“ ВО СКОПЈЕ УКИМ ЗЕМЈОДЕЛСКИ ИНСТИТУТ-СКОПЈЕ СТУДЕНТСКИ ПАРЛАМЕНТ НА УНИВЕРЗИТЕТОТ AGRICULTURAL POLICY PLUS - APP ЗАЕМ Тел: +389 2 3255100
Факс +389 2 3134310
Интернет адреса: www.fznh.ukim.edu.mk
E-пошта:               contact@fznh.ukim.edu.mk
    СТУДЕНТСКИ ПРАВОБРАНИТЕЛ      
 ЦИПОЗ