ОДЛУКА И УПАТСТВО ЗА РАСПИШУВАЊЕ НА ИЗБОРИ ЗА ПРЕТСЕДАТЕЛ НА ФСС НА ФЗНХ

dekan_slika.jpgПочитувани идни студенти
Вистинскиот избор на Факултет и стекнувањето на диплома е една од најбитните одлуки во животот. Не постои ниту една поисплатлива и посигурна инвестиција од вложување во вашето знаење. Постојат голем број професии кои се нудат и меѓу кои вие треба да се одлучите.

Доколку некоја од причините зошто да станете агроном, односно дипломиран земјоделски инженер го побуди интересот кај вас, тогаш ви предлагаме да се запишете на Факултетот за земјоделски науки и
храна во состав на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј" во Скопје.
elektronski-upisi-1-strana_small.jpgelektronski-upisi-strana-2_small.jpg
 


ВИДЕО: Пример упатство за пополнување на online пријава за запишување напрв циклус-додипломски студии на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј" воСкопје во учебната 2019/2020 година.
НАПОМЕНА: Иако на видео записот е прикажана постапката за упис на Факултетот за информатички науки и компјутерско инженерство, таа е иста за сите факултети на УКИМ, со тоа што најпрво се избира соодветниот факултет.


Kандидатите ќе треба да ги испратат своите документи на e-mail адресата: Оваа адреса на е-пошта е зашититена од спем-ботови, потребно е да го вклучите Javascript-от за да ја погледнетеУпатство за запишување студенти на прв циклус студии во учебната 2021/22 година - Факултет за земјоделски науки и хранаКонкурс за прв циклус студии 2021/22 учебна година


Конкурс за втор циклус студии 2021/22 учебна година
pdf Извадок од конкурс за запишување студенти на втор циклус студии на студиските програми на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во учебната 2020/2021 година

pdf Одлука за реазлизација на наставно-образовниот процес и утврдување на прашањата поврзани со останатите дејностите во зимскиот семестар во академската 2021/2022 година на ФЗНХ, УКИМ во услови на пандемија/епидемија со вирусот CoVid-19pdf Одлука за реализација на наставно-образовниот процес и уредување на прашањата поврзани со останатите дејностите во летниот семестар во учебната 2020/2021 година Факултетот за земјоделски науки и храна во во состав на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје во услови на пандемија/епидемија со вирусот CoVid-19
pdf Соопштение за пријавување испити за редовна испитна сесија која трае од 31.05 до 26.06.2021


Одлука за распишување избори на претседател и членови на Факултетско студентско собрание на Факултетот за земјоделски науки и храна во Скопје, 2021

pdf Конститутивната седница на Факултетското студентско собрание
pdf Записникот со резултатите од Изборите за претседател и членови на Факултетското студентско собрание за 2020/2021 одржани на 15.2.2021
pdf ОДЛУКА за избирачки одбор ФСС 2020-2021
pdf Одлука за утврдување кандидати за претседател и избор на членови на Факултетско студентско собрание на Факултетот за земјоделски науки и храна во Скопје во состав на УКИМ во Скопје во академска 2020/2021
pdf Записник од одржани собири на студенти по години за избор на членови за Факултетско студентско собрание за 2020/2021
pdf Одлука за распишување избори на претседател и членови на Факултетско студентско собрание на Факултетот за земјоделски науки и храна во Скопје, 2021
pdf Упатство за спроведување избори за претседател и членови на Факултетско студентско собрание на Факултетот за земјоделски науки и храна-Скопје во состав на УКИМ во Скопје, учебна 2020/2021 год.


pdf Одлука за реализација на наставно-образовниот процес и уредување на прашањата поврзани со останатите дејностите во летниот семестар во учебната 2020/2021 година Факултетот за земјоделски науки и храна во во состав на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје во услови на пандемија/епидемија со вирусот CoVid-19
pdf Одлука за доуредување и уредување на прашањата поврзани со реализација на дејностите на Факултетот за земјоделски науки и храна во состав на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје согласно со мерките на надлежните органи во Република Северна Македонија за спречување на внесување и ширење на Корона вирусот CoVid-19 02-218-5 од 29.5.2020


pdf Одлука за утврдување испитни термини - измени 02-218-3 од 29.5.2020 -ФЗНХ_2019_2020

pdf Испитни термини- I Циклус редовна сесија 2019_2020

pdf Испитни термини II Циклус 2019_2020

pdf Испитни термини -апсолвенти ФЗНХ 2019-2020
Пријавување на испити-ЈУНСКА СЕСИЈА 2020

СООПШТЕНИЕ

СЕ ИНФОРМИРААТ СИТЕ СТУДЕНТИ НА  ПРВ ЦИКЛУС СТУДИИ, ДЕКА ЕЛЕКТРОНСКОТО ПРИЈАВУВАЊЕ НА ИСПИТИТЕ ЗА РЕДОВНАТА ИСПИТНА СЕСИЈА КОЈА ТРАЕ 
ОД 01.06.2020 ДО 17.07.2020 ЌЕ СЕ ВРШИ ВО ПЕРИОДОТ ОД 22.05.2020 ЕТОК) ДО  29.05.2020 ГОДИНА (ПЕТОК)  

НА П О М Е Н А:     
СТУДЕНТИТЕ КОИ НЕМААТ ЕЛЕКТРОНСКИ ИНДЕКС, КАКО И СТУДЕНТИТЕ НА ВТОР И ТРЕТ ЦИКЛУС СТУДИИ, ДА СЕ ОБРАТАТ ЕЛЕКТРОНСКИ ДО ОДДЕЛЕНИЕТО ЗА СТУДЕНТСКИ ПРАШАЊА НА СЛЕДНИВЕ АДРЕСИ Оваа адреса на е-пошта е зашититена од спем-ботови, потребно е да го вклучите Javascript-от за да ја погледнете ; Оваа адреса на е-пошта е зашититена од спем-ботови, потребно е да го вклучите Javascript-от за да ја погледнете , КАДЕ ЌЕ ГО НАВЕДАТ БРОЈОТ НА ИНДЕКС, ИСПИТОТ КОЈ ЌЕ СЕ ПОЛАГА И ПРЕДМЕТНИОТ ПРОФЕСОР.

НАЧИНОТ НА РЕАЛИЗАЦИЈА НА ИСПИТНАТА СЕСИЈА (ЕЛЕКТРОНСКИ ИЛИ СО ФИЗИЧКО ПРИСУТСТВО) КАКО И СИТЕ ОСТАНАТИ ИНФОРМАЦИИ ВО ВРСКА СО ТЕРМИНИТЕ НА ИСПИТИ ЌЕ БИДАТ ДОПОЛНИТЕЛНО ОБЈАВЕНИ НА ВЕБ СТРАНАТА НА ФАКУЛТЕТОТ http://www.fznh.ukim.edu.mk И ВО I KNOW СИСТЕМОТ.          

ОД ДЕКАНАТОТ НА ФЗНХ

14.05.2020 Онлајн: Прва онлајн одбрана на дипломски труд на ФЗНХ, ментор: Проф. д-р Душица Санта


29.04.2020 Онлајн: Предавање на Новосибирски државен земјоделски универзитет пред постдипломци и докторанти на Новосибирскиот државен земјоделски универзитет, оддржано од Проф. д-р Зоран T. Поповски, Повеќе информации на линкот: https://nsau.edu.ru/news/74601.html
Соопштение за странкиИзвестување за запирање на наставниот процес

Врз основа на заклучоците на Комисијата за заразни болести на Министерството за здравство, утврдени на седницата одржана на 10.3.2020 година, како и врз основа на Одлуката на Владата на РСМ, а со цел да се заштити здравјето на студентите и вработените и да се заострат мерките и активностите за превенција од ширење на корона вирусот, Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ го запира одвивањето на наставниот процес во текот на наредните 14 дена.

Повеќе информации во pdf соопштението.
СООПШТЕНИЕ

Се известуваат сите студенти на ФЗНХ дека согласно заклучоците донесени на состанокот на Комисијата за заразни болести при Министерството за здравство во врска со состојбата на COVID-19,  и Одлуката на Владата на РСМ,  дека од 11.3.2020 год. (среда) на факултетот нема да се одржува настава (предавања, вежби, консултации), а се одложуваат и термините за испит, јавна одбрана на дипломски, магистерски и докторски работи во период од 14 дена.                              

Од деканатот на ФЗНХ
 

upisi2018web.jpgpriznanie2016.jpg