Skip to content

За Факултетот
Повеќе... | Испечати |
Почитувани колеги, соработници, студенти,

Ни претставува особено задоволство и чест да ве поканиме да бидете дел од серијата настани кои се на програмата од 12.12.2022 до 16.12.2022 година, а во чест на роденденот на Факултетот за земјоделски науки и храна-Скопје „75 Години ФЗНХ“.


denovinakariera2022.jpg
smotraposter1.png
IV МЕЃУНАРОДЕН СИМПОЗИУМ ЗА ЗЕМЈОДЕЛСТВО И ХРАНА - ISAF 2022, 12-14 октомври 2022 година Охрид, Северна Македонија,
Факултет за земјоделски науки и храна - Скопје Универзитет „Св. Кирил и Методиј” во Скопје, Република Северна Македонија


https://isaf2022.isaf.edu.mk/
Одлука за реализација на наставно-образовниот процес и уредување на прашањата поврзани со останатите дејностите во летниот семестар во академската 2021/2022 година на Факултетот за земјоделски науки и храна во во состав на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје во услови на пандемија/епидемија со вирусот CoVid-19
pdf Соопштение за пријавување испити за редовна испитна сесија која трае од 31.05 до 26.06.2021


Одлука за распишување избори на претседател и членови на Факултетско студентско собрание на Факултетот за земјоделски науки и храна во Скопје, 2021

pdf Конститутивната седница на Факултетското студентско собрание
pdf Записникот со резултатите од Изборите за претседател и членови на Факултетското студентско собрание за 2020/2021 одржани на 15.2.2021
pdf ОДЛУКА за избирачки одбор ФСС 2020-2021
pdf Одлука за утврдување кандидати за претседател и избор на членови на Факултетско студентско собрание на Факултетот за земјоделски науки и храна во Скопје во состав на УКИМ во Скопје во академска 2020/2021
pdf Записник од одржани собири на студенти по години за избор на членови за Факултетско студентско собрание за 2020/2021
pdf Одлука за распишување избори на претседател и членови на Факултетско студентско собрание на Факултетот за земјоделски науки и храна во Скопје, 2021
pdf Упатство за спроведување избори за претседател и членови на Факултетско студентско собрание на Факултетот за земјоделски науки и храна-Скопје во состав на УКИМ во Скопје, учебна 2020/2021 год.Пријавување на испити-ЈУНСКА СЕСИЈА 2020

СООПШТЕНИЕ

СЕ ИНФОРМИРААТ СИТЕ СТУДЕНТИ НА  ПРВ ЦИКЛУС СТУДИИ, ДЕКА ЕЛЕКТРОНСКОТО ПРИЈАВУВАЊЕ НА ИСПИТИТЕ ЗА РЕДОВНАТА ИСПИТНА СЕСИЈА КОЈА ТРАЕ 
ОД 01.06.2020 ДО 17.07.2020 ЌЕ СЕ ВРШИ ВО ПЕРИОДОТ ОД 22.05.2020 ЕТОК) ДО  29.05.2020 ГОДИНА (ПЕТОК)  

НА П О М Е Н А:     
СТУДЕНТИТЕ КОИ НЕМААТ ЕЛЕКТРОНСКИ ИНДЕКС, КАКО И СТУДЕНТИТЕ НА ВТОР И ТРЕТ ЦИКЛУС СТУДИИ, ДА СЕ ОБРАТАТ ЕЛЕКТРОНСКИ ДО ОДДЕЛЕНИЕТО ЗА СТУДЕНТСКИ ПРАШАЊА НА СЛЕДНИВЕ АДРЕСИ Оваа адреса на е-пошта е зашититена од спем-ботови, потребно е да го вклучите Javascript-от за да ја погледнете ; Оваа адреса на е-пошта е зашититена од спем-ботови, потребно е да го вклучите Javascript-от за да ја погледнете , КАДЕ ЌЕ ГО НАВЕДАТ БРОЈОТ НА ИНДЕКС, ИСПИТОТ КОЈ ЌЕ СЕ ПОЛАГА И ПРЕДМЕТНИОТ ПРОФЕСОР.

НАЧИНОТ НА РЕАЛИЗАЦИЈА НА ИСПИТНАТА СЕСИЈА (ЕЛЕКТРОНСКИ ИЛИ СО ФИЗИЧКО ПРИСУТСТВО) КАКО И СИТЕ ОСТАНАТИ ИНФОРМАЦИИ ВО ВРСКА СО ТЕРМИНИТЕ НА ИСПИТИ ЌЕ БИДАТ ДОПОЛНИТЕЛНО ОБЈАВЕНИ НА ВЕБ СТРАНАТА НА ФАКУЛТЕТОТ http://www.fznh.ukim.edu.mk И ВО I KNOW СИСТЕМОТ.          

ОД ДЕКАНАТОТ НА ФЗНХ

14.05.2020 Онлајн: Прва онлајн одбрана на дипломски труд на ФЗНХ, ментор: Проф. д-р Душица Санта


29.04.2020 Онлајн: Предавање на Новосибирски државен земјоделски универзитет пред постдипломци и докторанти на Новосибирскиот државен земјоделски универзитет, оддржано од Проф. д-р Зоран T. Поповски, Повеќе информации на линкот: https://nsau.edu.ru/news/74601.html
Соопштение за странкиИзвестување за запирање на наставниот процес

Врз основа на заклучоците на Комисијата за заразни болести на Министерството за здравство, утврдени на седницата одржана на 10.3.2020 година, како и врз основа на Одлуката на Владата на РСМ, а со цел да се заштити здравјето на студентите и вработените и да се заострат мерките и активностите за превенција од ширење на корона вирусот, Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ го запира одвивањето на наставниот процес во текот на наредните 14 дена.

Повеќе информации во pdf соопштението.
СООПШТЕНИЕ

Се известуваат сите студенти на ФЗНХ дека согласно заклучоците донесени на состанокот на Комисијата за заразни болести при Министерството за здравство во врска со состојбата на COVID-19,  и Одлуката на Владата на РСМ,  дека од 11.3.2020 год. (среда) на факултетот нема да се одржува настава (предавања, вежби, консултации), а се одложуваат и термините за испит, јавна одбрана на дипломски, магистерски и докторски работи во период од 14 дена.                              

Од деканатот на ФЗНХ

 

Choose Your Language/Избери јазик

Акредитации

Акредитации
Имаме 2 гости на оваа страница

Анкета

Што мислите за новата страна
 

Корисни линкови

     
   
ukim_logo.gif
 
zemjodeslkiinstitut.jpg
 
studentski_parlament.png
 
app_logo.png
 
zaem_banner.jpg
 
  Адреса
Факултет за земјоделски науки и храна
ул. „16-та Македонска Бригада“ бр.3
П. фах 297
1000 Скопје
УНИВЕРЗИТЕТ „Св. КИРИЛ И МЕТОДИЈ“ ВО СКОПЈЕ УКИМ ЗЕМЈОДЕЛСКИ ИНСТИТУТ-СКОПЈЕ СТУДЕНТСКИ ПАРЛАМЕНТ НА УНИВЕРЗИТЕТОТ AGRICULTURAL POLICY PLUS - APP ЗАЕМ Тел: +389 2 3255100
Факс +389 2 3134310
Интернет адреса: www.fznh.ukim.edu.mk
E-пошта:               contact@fznh.ukim.edu.mk
    СТУДЕНТСКИ ПРАВОБРАНИТЕЛ      
 ЦИПОЗ