Skip to content

За Факултетот arrow Листа на лаборатории arrow Лабораторија за биохемија и молекуларна биологија
Лабораторија за биохемија и молекуларна биологија | Испечати |
Лабораторијата располага со вкупна површина од 140м2 и е лоцирана на вториот кат од Факултетот за земјоделски науки и храна.

Поважна опрема

 • DNA Genetic Analyzer;
 • Real Time PCR;
 • PCR;
 • Спектрофотометар;
 • Сет за електрофореза;
 • G-BOX.
Анализи

 • Молекуларни маркери кај домашни животни и земјоделски култури;
 • Филогентски студии на молекуларно ниво;
 • Анализа на ГМО;
 • Други лабораториски анализи на протеинско и ДНК ниво.
Дејност

 • Научно-истражувачки проекти;
 • Реализација на курсеви во областа на молекуларната биологија и генетското инженерство;
 • Рутински анализи за ДНК маркери;
 • Контрола на присуство на ГМО во храна и добиточна храна;
 • Практични вежби за студенти;
 • Изработка на магистерски и докторски трудови;
 • Популарни предавања и експерименти за средни училишта.
Контакт

Проф. д-р Зоран Т. Поповски
Тел: + 389 23 115 277 / локал: 271
Факс:+ 389 23 134 310
Е-маил: Оваа адреса на е-пошта е зашититена од спем-ботови, потребно е да го вклучите Javascript-от за да ја погледнете
 

Choose Your Language/Избери јазик

Промотивно видео

Акредитации

Акредитации
Имаме 2 гости на оваа страница

Анкета

Што мислите за новата страна
 

Еразмус

opitnopole.png

Корисни линкови

     
   
ukim_logo.gif
 
zemjodeslkiinstitut.jpg
 
studentski_parlament.png
 
app_logo.png
 
zaem_banner.jpg
 
  Адреса
Факултет за земјоделски науки и храна
ул. „16-та Македонска Бригада“ бр.3
П. фах 297
1000 Скопје
УНИВЕРЗИТЕТ „Св. КИРИЛ И МЕТОДИЈ“ ВО СКОПЈЕ УКИМ ЗЕМЈОДЕЛСКИ ИНСТИТУТ-СКОПЈЕ СТУДЕНТСКИ ПАРЛАМЕНТ НА УНИВЕРЗИТЕТОТ AGRICULTURAL POLICY PLUS - APP ЗАЕМ Тел: +389 2 3255100
Факс +389 2 3134310
Интернет адреса: www.fznh.ukim.edu.mk
E-пошта:               contact@fznh.ukim.edu.mk
    СТУДЕНТСКИ ПРАВОБРАНИТЕЛ      
 ЦИПОЗ