СТУДЕНТСКИ ПРАВОБРАНИТЕЛ

 

На Универзитетот е формиран студентски правобранител заради заштита на правата на студентите.
Студентскиот правобранител работи врз основа на Статутот на Универзитетот и Правилникот за студентски правобранител и постапува по барање на студентот доколку е повредено некое право од лицата вклучени во наставно-образовниот процес, од страна на факултетот или универзитетската администрација. Во периодот 2009/2011 г, за Студентски правобранител е избран Никола Главинче.

 

ВЕБ ЛОКАЦИЈА:

КОНТАКТ:
Оваа адреса на е-пошта е зашититена од спем-ботови, потребно е да го вклучите Javascript-от за да ја погледнете
МОБИЛЕН ТЕЛЕФОН
072 30 20 20