Лабораторија за контрола на млеко и млечни производи
Лабораторијата располага со вкупна површина од 20м2 и е лоцирана на вториот кат од Факултетот за земјоделски науки и храна.

Поважна опрема

  • Лактоскан;
  • Шарм Луминатор;
  • Гербер центрифуга;
  • Аналитичка вага;
  • Водено купатило;
  • Сушница.
Анализи

  • Хемиски анализи на млеко и млечни производи
Дејност

  • Изведување практични вежби со студентите;
  • Анализи за потребите на индустријата.
Контакт

Проф. д-р Соња Србиновска
Тел: + 389 23 115 277 / локал: 261
Факс:+ 389 23 134 310
Е-маил: Оваа адреса на е-пошта е зашититена од спем-ботови, потребно е да го вклучите Javascript-от за да ја погледнете