Давчев Живко
Img0200.jpg
 Име
 Живко
 Презиме  Давчев
 Титула  Доктор
 Научно звање
 Редовен професор
 Институт
 Институт за заштита на растенија и земјоделска техника
 Катедра  Катедра за земјоделска техника
 Телефон  +389 2 3255 100 лок.170
 Факс  +389 2 3134 310
 Е-пошта   Оваа адреса на е-пошта е зашититена од спем-ботови, потребно е да го вклучите Javascript-от за да ја погледнете
 CV pdf CV Zivko Davchev

 Последни публикации
  • Давчев Живко. 2022. Методологија и техника при испитување на земјоделски машини. Постојан учебник. Факултет за земјоделски науки и храна, Скопје,. 2022 година постојан учебник
  • Ж.Давчев, М.Михов, Г.Тасев, Методология на испитване на земеделска техника, София, 2021 година, постојан учебник
  • Експлоатација на земјоделската техника 
  • Прирачник за ракување и одржување на земјоделската техника
 


 Област на стручност
 МеханизацијаИНФО ЗА СТУДЕНТИ

 предавања  според наставниот план и програма
 Испитни рокови
спрема годишен распоред
 Консултации на дата
 секој работен ден од 10 до 12 часот
   
   

 Публикации на професор
67 Научни трудови, 38 Стручни трудови, 5 Универзитетски  учебници, 2 Учебни помагала, 4 Стручни прирачници
Листа на книги и трудови
 pdf во прилог на CV